View Gallery

Dungannon

The Junction Community Hub

Community

View Gallery

The client’s vision was to create a place where everyone would feel welcome.  Following extensive community consultation, the design challenge was to resolve the aspirations and expectations of the various users, whilst minimising the duplication of facilities.

The building sits as a three dimensional sculpture on a community interface, along a linear parkway on a former railway line. The roof form reflects the former railway sheds that used to occupy the site and the diversity of the various users and user now under one roof.  Providing a home for a not for profit community development organisation, a mental wellbeing support charity, and training and support for adults with physical disability/sensory impairment, as well as gathering spaces for the community. 

The design achieved a BREEAM Excellent sustainability standard.

  • Client

    STEP (South Tyrone Empowerment Programme)

  • Category

    Community